• Girard-Perregaux Vintage 1945 XXL sat

    Girard-Perregaux je rešio da proširi svoju Vintage 1945 kolekciju Girard-Perregaux Vintage 1945 XXL modelom i mislim da je izabrao pravi trenutak i pravo mesto za predstavljanje ovog elegantnog sata.



    GP Vintage 1945 XXL će tržištu biti ponuđen u dve verzije, kao luksuzniji model sa kućištem od rozog zlata i u malo jeftinijoj varijanti sa kućištem napravljenim od nerđajućeg čelika. Vintage 1945 XXL sa svojim skromnim dimenzijama od 35.25 x 36.20mm sigurno ne prati trenutnu modu koja vlada u proizvodnji satova, ali gde god da se pojavite verujte mi na reč kada kažem da sat sa svojim elegantnim linijama sigurno neće ostati neprimećen na vašoj ruci. Arapski brojevi na brojčaniku su urađeni u Breguet stilu, minutna skala se nalazi na samom obodu brojčanika a kazaljke zajedno sa malom sekundarom na poziciji "6h" gotovo sigurno doprinose prefinjenom izgledu sata. Sa prednje i sa zadnje strane nalazi se safirno staklo, dok je vodootpornost deklarisana samo na 30 metara.



    Mehanizam koji se nalazi u kućištu je čuveni GP3300 kalibar na automatsko navijanje koji se proslavio po svojoj pouzdanosti a koji se može naći u velikom broju Girard-Perregaux satova, čak i u GP kolekcijama namenjenim lepšim "polovinama". Mehanizam je, između ostalog, poznat i po keramičkim ležajevima koji su posebno razvijeni za sistem navijanja čime su znatno produženi dugotrajnost mehanizma i servisni intervali.

    Cena GP Vintage 1945 XXL modela za sada nije poznata a kupcima će se isporučivati sa kožnom aligator narukvicom.

    This article was originally published in forum thread: Sihh 2011 started by dragon View original post