View RSS Feed

fotopetar

Hamilton Elinvar

Rate this Entry
by , 25.3.2012. at 14:18 (3335 Broj pregleda)
Evo da predstavim jedan od dva vrlo slična američka vrlo precizna i cijenjena sata koje imam u kolekciji.
Dva su to Hamiltona Elinvara rađena po narudžbi od Canadskih željeznica kojima je to bio službeni sat.Kućišta imaju na sebi 14k pozlatu,ciferi su u mint stanju kao i kućišta koja su vrlo očuvana.Ciferi su specifični rađeni samo za željeznicu,i stalno su bili mijenjani,al dosta slični s velikim vidljivim brojkama na sebi.Ovaj model je jako vrijedan i tražen kolekcionarski primjerak,vani dostiže u ovakvom stanju cijene i preko 1000$.Stjecajem okolnosti u istom trenu postao sam ponosni vlasnik dva ovakva sata u mint stanju.









Ovi Hamiltoni doista su zapanjujući.Nije ni čudo da su u americi cijenjeni ko suho zlato.A o točnosti neću ni pričat zadivljuje naviti ga i gledati koliko dugo i kako točno ide.
Još jedan detalj moram istaknut o ovom satu a to je da se prednji i zadnji poklopac otvaraju kao i kod većine američkih satova na navoj.Inače amerikanci su svoje satove proizvodili tako da su mehanizme pravile tvrtke npr. Elgin,Waltham,Hamilton,Illinois a kućišta specijalizirane tvrtke za kućišta.I kad bi kupac dolazio u dućan po želji bi izabrao koji sat kupuje mislim na mehanizam i tad bi po veličini mehanizma dal je 18,16 il koja druga veličina birao kućište po izboru.
Još da napomenem oba moja i ostali Elinvar Hamiltoni ne namještaju se izvlačenjem krunice vać treba skinut prednji poklopac i kod broja dva izvadit alkicu i tada se može vrijeme namještat.
Eto bit će još mnogo predstavljenih satova nadam se uspit zadovoljit sve koji vole đepne satove,trudit ću se iznijet sve što znam o njima tako da nekom od vas ubuduće to može da bude od koristi.

Ovo je slika drugog mog Hamiltona.



A ovo je jedan isječak koji govori malo o ovom modelu željezničarskog sata.

Submit "Hamilton Elinvar" to Facebook Submit "Hamilton Elinvar" to Google Submit "Hamilton Elinvar" to del.icio.us Submit "Hamilton Elinvar" to MySpace Submit "Hamilton Elinvar" to StumbleUpon Submit "Hamilton Elinvar" to Digg

Tagovi: Nema Edituj tagove
Categories
Uncategorized

Comments

  1. Avatar korisnika fotopetar
    Evo i moje prinove.
    Mislim da je sat u stanju za poželjet,dobih ga u zamjenu za nekoliko satova iz kolekcije koji su imali namjenu ić u zamjenu tako da sam prezadovoljan.
    Kalibar sata je koliko sam vidio dosta na cijeni,a po slikama zaključite u kakvu je stanju moj 950.