View RSS Feed

fotopetar

Bugarski đepni sat dobivan za vojne zasluge

Rate this Entry
by , 25.3.2012. at 20:16 (5435 Broj pregleda)
Predstavljam satove iz kolekcije.
Prvi je jedan jako rijedak sat na tržištu,dolazi iz Bugarske i dobivali su ga vojnici za zasluge u ratu.Ima lijepi reljef na poklopcu i jako sam ponosan što ga imam.Inače pogoni ga švicarski cilinder mehanizam pa po tom mogu reći da sat datira iz vremena prvog rata a možda i malo prije!Cifer je u mint stanju kao i mehanizam koji uredno radi ali i kućište je veoma lijepo očuvano.Namiještanje vremena vrši se tako da se polugica pored cifera kod broja dva pomakne u stranu.Samo to govori da je sat jako star,a ja kao stalni promatrač tvrdim da sličan još nisam vidio nigdje u prodaji.

Drugi sat je ugarska cilindrica,satu srebrnom kućištu s thula obradom i s ugarskim grbom na poklopcu.Kupio sam sat pod nazivom ugarčuša tj. ugarski sat.
Sve karakteristike sata su jednake kao i kod prvog sata,očuvanost je isto super,razluke su jedino u izgledu kućišta jer svaki je imao različitu namjenu.Inače ovakvi satovi dragi su mi zbog povijesnog značenja,kod nas nisu na cijeni jer ljudi ih slabo traže dok vani se prodaju s pričom i cijene im nisu baš sitne.
Uživajte u fotografijama.

Veliku pažnju kod kupovine ovakvih satova treba obratit pažnju na stanje cifera ali i mehanizma.Prvo cifer je teško nać za zamijenit spucani,a mehanizam servisirat nije teško sve do trenuka da treba neki dio promijenit,jer nabavka dijekova za ovako stare satove teška je ali ako ih i ima skupi su.
Bit je gledajte samo sasvim očuvane satove jer svaka druga kupovina nije ulaganje već bacanje novca.

Submit "Bugarski đepni sat dobivan za vojne zasluge" to Facebook Submit "Bugarski đepni sat dobivan za vojne zasluge" to Google Submit "Bugarski đepni sat dobivan za vojne zasluge" to del.icio.us Submit "Bugarski đepni sat dobivan za vojne zasluge" to MySpace Submit "Bugarski đepni sat dobivan za vojne zasluge" to StumbleUpon Submit "Bugarski đepni sat dobivan za vojne zasluge" to Digg

Tagovi: Nema Edituj tagove
Categories
Uncategorized

Comments