View RSS Feed

DrAgod

Alat - startup kit

Rate this Entry
by , 20.8.2012. at 11:26 (8579 Broj pregleda)
Pozdrav svima!

Iskustvo me je naučilo da je jedini način ostvarenja cilja u Srbistanu, mimo stručnosti i znanja, gomila debelih živaca na kojima počiva beskrajan teret upornosti. Postoje i neke druge metode ali besmisao podmazivanja nekoga da bi vam podmazao sat u startu deluje psihotično, poput života u Srbistanu.

Posle tri meseca meditacije ispred monitora i teško preležane bolesti pikselizacije vida reših da se bacim u nabavku odvrtača, u raji poznatijim kao šrafcigeri.

Cenovna varijacija ovog časovničarskog hleba nasušnog je varirala od par desetina evra pa sve do par stotina istih, barem u onlajn carstvu. Kako za par stotina može da se kupi i neki ozbiljniji satić ili bar bar uplati učešće za kupovinu dotičnog sama pomisao ovakvog troška je izazivala krčanje u crevima, mentalnu distorziju i salvu divnih praktičnih komentara moje lepše polovine koja me, uz veliko čuđenje, i dalje podržava u većini suludih namera.

Kada se situacija prebaci na domaći teren Srbistana dolazi samo do daljih komplikacija. Malobrojne firme koje distribuiraju ovu vrstu robe nemaju maloprodaju, a cene u veleprodaji su poprilično nezgodne za amatera, finansijskog samoubicu.

Kao mnogo puta do sada, sudbina je umešala prste i odvela me, sasvim slučajno u jednu šetnju po Cvetnom trgu u Beogradu. Sasvim slučajno na tom trgu postoji jedan majstor dobre naravi koji je od svog dobavljača alata uspeo da za male novce dobavi set šrafcigera. Mojoj sreći nikad kraja!

Evo start-up seta alata:

blogs/3711/attachments/33053-alat-startup-kit-dsc_0577.jpg

i kutije sponzorisane od strane Ferrero Rocher slatkiša

blogs/3711/attachments/33055-alat-startup-kit-dsc_0581.jpg

u kojoj se već nalaze neke žrtve mesarskog časovničarstva.

Malo ozbiljniji case opener sam uspeo da nađem onlajn za cenu manju od jedne crvene. Iskustvo će pokazati kolika je trajnost ali za sada deluje obećavajuće!

Planiram nabavku alata za skidanje kazaljki, kao i još neke alate koje mi je preporučio kolega sa foruma, Watchmag1. Za sada toliko!

Uskoro stavljam slike prvog rasklapanja sa sastavljanjem!

Submit "Alat - startup kit" to Facebook Submit "Alat - startup kit" to Google Submit "Alat - startup kit" to del.icio.us Submit "Alat - startup kit" to MySpace Submit "Alat - startup kit" to StumbleUpon Submit "Alat - startup kit" to Digg

Comments

  1. Avatar korisnika UlysseNardin
    Puno uspeha u poduhvatu, i samo jedno misljenje. Case opener i alat za skidanje kazaljki moraju po meni da budu vrlo kvalitetni da ne bi doslo do raznih ostecenja brojacanika odnosno poklopca sata. O tome obavezno vodi racuna, ovo pisem na bazi licnog iskustva.
  2. Avatar korisnika DrAgod
    Alat za skidanje kazaljki još uvek nemam ali planiram da ga nabavim!

    Što se tiče "otvarača", mislim da je ovaj kineski sasvim dobar

    Hvala na savetu!

    Uskoro će biti još postova! Sličice sam napravio, još treba napisati propratni tekst !
  3. Avatar korisnika BrankoD
    Šta bi sa nastavcima?